Mrežica za sakupljanje propolisa Anel - MEKANA

Šifra proizvoda: AN58001A-2
Raspoloživost: Raspoloživo na upit
MPC Cijena
2,60

Opis proizvoda

Siva mreža za prikupljanje propolisa mekša je i fleksibilnija od smeđe ANEL mreže. Kao rezultat toga, propolis se lakše izvlači čak i rukom i ne treba ga stavljati u zamrzivač. Idealna temperatura za ekstrakciju je 17-20°C.

PAŽNJA, ne stavljajte je u zamrzivač jer ako se stvrdne i na nju se primijeni pritisak, može se slomiti. Ima dvije rupe koje možete otvoriti ako želite staviti pogaču na vrh. Tako ćete moći hraniti pčele, a istovremeno neće prekinuti sakupljanje propolisa. Strane rupa također podižu središte mreže prema gore, tako da se ne savija u sredini i pčele mogu ravnomjerno napuniti cijelu mrežu.

Mreže za prikupljanje propolisa postavljaju se na gornji nastavak košnice, ispod krova.
Iznad mreže za prikupljanje propolisa treba ostaviti neki prostor kako bi se stvorila zračna struja od koje će se pčele pokušati zaštititi ispunjavanjem mreže propolisom. Da biste održali potrebni razmak, možete koristiti dva razmaka pričvršćena na stranu mreže koja su preklopna. Propolis se može ekstrahirati iz mreža nakon što ga stavite u zamrzivač na 5 minuta, a zatim protresete ili trljate propolis komadom drva ili rukom.
Mreža može prikupiti 60 do 80gr kada je puna unutar 10-15 dana. Obično se primjenjuje u proljeće i jesen - dobra godina može vam donijeti oko 400gr po košnici.

Dimenzije mreže: 420x510mm - može se rezati na bilo koje manje dimenzije koje želite!
Dimenzije praznina: 20,5x2,5mm
Težina: 0,264kg
Materijal: Meki polietilen (PE), prehrambene kvalitete.

Dodatni podaci

Vrsta sitnog pribora
Sakupljanje propolisa