Natrijev hidrosksid 1 kg (GM)

Šifra proizvoda: 114003gm
Raspoloživost: Raspoloživo odmah
MPC Cijena
5,13

Opis proizvoda

Kaustična soda (Natrijev hidroksid) u listićima - pakiranje 1kg

Opis proizvoda:
Kaustična soda, poznata i kao natrijev hidroksid, je snažna alkalna supstanca koja se koristi u različitim industrijama i domaćinstvima zbog svoje visoke pH vrijednosti i efikasnosti u čišćenju. U čistom obliku dolazi u obliku bijelih čvrstih granula, listića ili pahuljica koje se lako otapaju u vodi, stvarajući snažno alkalno rješenje.

Primjena u pčelarstvu:
Kaustična soda je iznimno korisna u pčelarstvu, posebice za čišćenje i dezinfekciju pčelinjih okvira i košnica. Njena snažna alkalna svojstva pomažu u uklanjanju propolisa, voska i drugih organskih ostataka s površina. Najčešće se koristi za raskuživanje okvira. Osim toga, kaustična soda efikasno uništava bakterije i spore bolesti koje mogu ugroziti zdravlje pčela, čime doprinosi održavanju zdravog i higijenskog okruženja za pčelinju koloniju.

Ostale namjene:
Osim u pčelarstvu, kaustična soda se široko koristi u industriji sapuna i deterdženata, gdje igra ključnu ulogu u procesu saponifikacije - pretvaranju masti i ulja u sapun. Također se koristi u prehrambenoj industriji za čišćenje i pranje površina, kao i u proizvodnji papira. U domaćinstvu se može koristiti za odčepljivanje odvoda i uklanjanje teških masnoća i mrlja.

Sigurnosne upute:
Važno je napomenuti da kaustična soda može biti vrlo korozivna i treba je rukovati s oprezom. Preporučuje se korištenje zaštitne opreme, uključujući rukavice i zaštitne naočale, prilikom rukovanja ovom kemikalijom. Također je važno osigurati dobru ventilaciju prostora prilikom korištenja kaustične sode.

Dodatni podaci

Vrsta tretmana pčela
Dezinfekcija košnica i opreme