Naziv proizvoda: PROTUPOŽARNI PREKRIVAČ 1200X1200
Šifra: 980136
Raspoloživost: Prednarudžbe
25.00€
Bez poreza: 20.00€

Količina

Pošalji upit

Protupožarni prekrivač namijenjen je gašenju početnih požara u ugostiteljskim objektima koji se bave pripremom hrane (kuhinje).

Pravilnik o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina “Restorani”, “Barovi”, “Catering objekti” i “Objekti jednostavnih usluga”, u čl. 53 propisuje da prostor za pripremanje jela mora imati vatrootpornu tkaninu za gašenje požara zapaljenjem ulja i masti.

Zbog jednostavnosti njegove primjene i djelovanja u samom početku požara na štednjaku ili drugim dijelovima kuhinje, nije potrebna upotreba vatrogasnog aparata čime se umanjuje šteta i troškovi nastali požarom.

Prekrivač izvučete iz njegovog pakiranja pomoću vezica koje se nalaze na donjem dijelu kutije i njime prekrijete posudu u kojoj se zapalilo ulje ili mast. Time ste prekinuli dovod kisika i prekrivač će djelovati na vatru njenim gušenjem. Isključite izvor topline / vatre i ostavite pokriveno dok se materijal ne ohladi.

Kod zapaljenja odjeće na osobi, osobu polegnite na pod i brzo umotajte u prekrivač te organizirajte prvu pomoć. Protupožarni prekrivač mora biti postavljen na vidljivo i lako dostupno mjesto i u blizini prostora gdje postoji velika opasnost od požara.

Napišite recenziju

Za pisanje recenzija morate seprijaviti ili registrirati.