Rukavice lateks plave Gosflow

Šifra proizvoda:
Raspoloživost: Raspoloživo na upit
MPC Cijena
1,57
Boja
Velicina rukavice

Opis proizvoda

Rukavice su zrađene od prirodnog lateksa.
Težina 60gsm.
Unutarnja površina presvučena pamučnom prašinom što olakšava njihovo stavljanje i skidanje te sprječava znojenje ruku tijekom upotrebe.
Na dijelu za rukovanje struktura je hrapava zbog boljeg gripa.
Otporne na istezanje.
vrlo visoka otpornost na deterdžente i sredstva za pranje.
Idealno za kućanstva.
koristi se za opće mehaničke radove i u prehrambenoj industriji.
Može se koristiti u kontaktu s hranom.
Udovoljavaju zahtjevima EN388 (razine otpora: 1 1 1 0 X) i 374-5.
Bilo iz higijenskih razloga ili zbog sprečavanja ozljeda i oštećenja kože - zaštitne rukavice jesu prijeko potrebne u mnogim područjima prehrambene industrije.

Koji je materijal za rukavice najprikladniji za kontakt s kojom hranom? Na što bi korisnici trebali biti upozoreni?
Što se tiče nošenja zaštitnih rukavica, sigurnost i zdravlje korisnika su najvažniji. U prehrambenom sektoru posebna pažnja mora se posvetiti tome da prehrambeni proizvodi ne postanu kontaminirani štetnim tvarima i tvarima koje utječu na kvalitetu hrane.
Potrebno je voditi računa da proizvodi ne budu kontaminirani kroz cijeli proizvodni lanac sve do konačne konzumacije proizvoda. Stoga rukavice za kontakt s hranom moraju zaštititi i pojedince i proizvode. Visoka razina zaštite i visoki standardi kvalitete su, dakle potrebni u ovom sektoru.
Rukavice namijenjene dodiru s hranom su podložne propisima i standardima u skladu sa pravilima za osobnu zaštitnu opremu, a također moraju udovoljavati posebnim zahtjevima za rukovanje hranom.

Što je HACCP koncept?
Ovaj koncept za sveobuhvatnu analizu opasnosti I identifikacije kontrolnih točaka svrha je sustava propisa o higijeni hrane i ima za cilj osigurati da je hrana neškodljiva i sigurna za konzumaciju.
Koncept HACCP slijedi načelo predostrožnosti. Ne samo da se prati sigurnost krajnjeg proizvoda, već i svi rizici tijekom prerade hrane na način da se uspostavljene mjere predostrožnosti u cijelom procesu.

Materijali za rukavice
Današnji asortiman rukavica toliko je širok da se odabir najboljih rukavica čini kao vrlo težak zadatak. Rukavice u osnovi treba odabrati prema prirodi aktivnosti i hrane s kojom se radi.

PRIRODNI LATEKS
-Izvrsna elastičnost i otpornost na kidanje
-Vrlo ugodno za nošenje
-Otporan na vodene otopine, brojne kiseline i baze
-Dobra fleksibilnost pri hladnim temperaturama (ostaje fleksibilan čak i u hladnom okruženju)
- Manje otporan na masnoće i ulja
-Loša otpornost na starenje, vrijeme i toplinu
-Može potaknuti alergije

NITRIL
- Vrlo dobra mehanička otpornost
- Vrlo dobra otpornost na masti, ulja i brojne kemikalije
- Dugotrajnost
- Dobra elastičnost

VINIL
- Bez lateks proteina i akceleratora, što ga čini vrlo prihvatljivim za kožu
- Dobra otpornost na starenje i vremenske uvjete
- Niska mehanička otpornost
- Krhkost

Nitrilne rukavice definitivno imaju najbolji omjer cijene i učinka u prehrambenom sektoru.
Ne sadrže bilo koji lateks protein, omekšivač ili akcelerator i imaju izvrsnu otpornost na mehaničke i (bio-) kemijske rizike. Također je vrlo važno spomenuti trenutni tehnički napredak postignut u proizvodnji nitrila s obzirom na udobnost nošenja koji ga izjednačavaju s udobnošću lateksa.












Dodatni podaci

Razina zaštite
Higijenska-jednokratna oprema
vrsta premaza rukavice
Bez premaza
Velicina rukavice
7 / S
8 / M
9 / L
10 / XL
Norme za zaštitnu opremu
EN 374-5 rukavice za zaštitu od kemikalija i mikroorganizama
EN 388 - rukavice za zaštitu od mehaničkih rizika
EN 420 - zaštitne rukavice - opći zahtjevi i ispitne metode
Materijal
Prirodna guma - Latex