Zaštitne Naočale Impact

Šifra proizvoda: 5907522993658
Raspoloživost: Raspoloživo odmah
MPC Cijena
3,65

Opis proizvoda

Polikarbonatne naočale.
Puni okular.
Sitne rupice sa strana okulara radi sprečavanja zamagljivanja.
Elastična guma koja omogućava čvrsto prijanjanje naočala za lice.
Norma EN 166

Tijekom rada, pri obavljanju aktivnosti svake se godine događa tisuće nesreća u kojima dolazi do oštećenja vida. Iako su neke od ozljeda vida manje i kratkoročne, druge (oko 10-20%) rezultiraju djelomičnom ili potpunom sljepoćom.
Zbog ozbiljnog rizika po zdravlje, poslodavci trebaju svojim zaposlenicima osigurati odgovarajuću osobnu zaštitnu opremu kako bi smanjili rizik od ozljeda. U skladu s Uredbom (EU) 2016/425, sva OZO mora se ispitati i označiti kako bi se dokazalo da može udovoljavati relevantnim zaštitnim standardima.
Zaštita očiju postiže se nošenjem naočala posebno dizajniranih za smanjenje rizika od izloženosti prskanju kemikalija, laserskom zračenju i letećim česticama/komadićima koje mogu oštetiti vid.

Kako bi zaštitili oči od ovih štetnih i opasnih čimbenika, zaštitnu opremu za vid svrstavamo u četiri kategorije:
Naočale;
Zaštitne naočale s punim okularom;
Viziri za lice;
Varilačke maske I naočale.

Filteri uključuju: filtere za zavarivanje, ultraljubičaste filtere, infracrvene filtere, sunčane filtere i filtere koji štite od laserskog zračenja. Oprema za zaštitu očiju također može biti dio zaštitnih uređaja za disanje (zaštitne maske) ili dio opreme za zaštitu glave (štitnici za vid ugrađeni u industrijske zaštitne kacige).
Sve vrste štitnika za oči moraju ispunjavati osnovne sigurnosne i zdravstvene zahtjeve opisane u Uredbi 2016/425 EU
Zaštitne naočale su raznolike i dizajnirane su da štite oči od prskanja, udara i svjetlosti. UV zrake sunca jedan su od najvećih rizika za oči.
Kako bi zaštitili oči od stranih predmeta, poput čestica prašine, nagrizajućih tekućina, radiokemija ili metalnih strugotina, treba odabrati odgovarajuću zaštitu za oči i nositi je prema potrebi.
Naočale su jedan od najčešćih oblika OZO i jedan od najsvestranijih. Tamo gdje postoji potencijalna opasnost, treba nositi zaštitu za oči čak i ako ne postoji neposredan, vidljiv rizik. Neke su ozljede trenutne, ali druge mogu nastati postupno kao na primjer uslijed izlaganja sunčevoj svjetlosti.

Dodatni podaci

vrsta zaštite očiju
Googles
Norme za zaštitnu opremu
EN 166 - osobna zaštita očiju
Materijal
Polikarbonat (PC)
boja leća
Prozirna